Havada Kuruyan Seramik Hamurundan Palo Santo Tütsü Altlığı Yapımı

Son güncelleme: 2023-06-06 10:16:31

Palo Santo tütsüsü, yatıştırıcı, iyileştirici ve arındırıcı etkisi ile yenilenmenizi sağlar. Yaşam alanınızda negatif enerjiye karşı çıkarak, bedeninizin yer küre ile kurduğu bağın derinleşmesine kapı aralar. Peki, bu faydaları seramiğin faydalarıyla birleştirmek ister misiniz? Seramikle uğraşmanın da stresinizi azaltmak, odaklanmaya yardım etmek, elleri ve bilekleri güçlendirmek gibi birçok yararı vardır. Hem seramik deneyimlemek, hem de Palo Santo ile huzurlu anlar geçirmeniz için hazırlanmış bir kutu sizlerle.

Havada Kuruyan Seramik Hamurundan Palo Santo Tütsü Altlığı Yapımı

Palo Santo Tütsü Altlığı Yapımı

Kutu içeriği:

1) 500 gr havada kuruyan seramik hamuru
2) 5'li ahşap modelaj seti
3) 2 kalınlık çıtası
4) Merdane
5) Metal maket bıçağı
6) 5'li akrilik boya
7) A4 kağıtta model
8) Sünger çubuk
9) 2 sentetik uçlu fırça
10) Vernik 

Yardımcı malzemeler:

1) Yağlı kağıt (isteğe bağlı olarak yağlı kağıt, bant yardımı ile masaya yapıştırılabilir)
2) Makas
3) 2 küçük kase (biri su dolu)

Yapım aşamaları: 

1. ÖN HAZIRLIK

Yağlı kağıdı masanıza yerleştirin. Taban kalıbını makas yardımıyla kesin. Hamuru paketinden çıkarın. Çıtaları, kestiğiniz kalıbın sığacağı şekilde aralayın. (Daire çapı 12 cm) Hamurdan parçalar alıp, çıtaların kenarlarına yapıştırarak, çıtaları yağlı kağıda sabitleyin. Hamurdan biraz daha alıp, küçük parçalara ayırıp boş kasenize koyun, üzerine sünger yardımı ile diğer kaseden su alıp çamur kıvamına gelecek kadar su damlatıp, fırça yardımı ile karışmasını sağlayın. (Daha sonra yapıştırma için kullanılacak) 

palo santo seramik

2. YOĞURMA

Hamuru elinizde 1-2 dakika kadar yoğurup ince uzun, çıtaların arasına gelecek şekilde yuvarlayın. Merdane yardımı ile çıtaların arasında hamuru açın. (Çıtalar aynı kalınlıkta hamur elde etmenizi sağlayacak) Çıtaların üstünde kalan hamur kalıntılarını ara ara modelaj yardımı ile sıyırın ki hamurlar merdaneye yapışıp, kalınlığı değiştirmesin.

palo santo tütsülük seramik

3. ŞEKİLLENDİRME

Çıtaları ayırın, daire taban kalıbını hamurun üstüne koyun ve maket bıçağı yardımı ile şekli çıkarıp kalıbı kaldırın. Fazla hamuru tekrar bileştirip aynı şekilde yoğurun, çıta uzunluk ve enini kalıp olarak kullanın ve ince uzun toplamda yaklaşık 18-20 cm uzunluğunda iki şerit ve yaklaşık 4-5 cm uzunluğunda bir şerit çıkarın. Çıkardığınız uzun şeritleri daire kalıbının kenarlarına yapıştıracağınız yerlere bıçak yardımıyla kesikler atıp en başta oluşturduğunuz çamuru fırça yardımı ile sürüp yapıştırın. Her hamur birleşmesini bu şekilde sağlayacaksınız. Ayırdığınız küçük şeridi de ortası için kullanın. Yassı Dip Alma Modelaj Aleti ile de şeritlerin iç kenarları ile dairedeki çamuru kaynaştırın ki iyice birleşsin.

! Yaptığınız çamuru çatlakları düzeltmek için de kullanabilirsiniz. Eğer hamur havayla çok fazla temas ederse kurumaya başlayacaktır çamurla ya da süngerle nemlendirmeniz bu noktada çok önemli.

 

seramik tütsülük palo santo

4. RÖTUŞ

Şekillendirme işlemini bitirdikten sonra, çatlakları ve pürüzleri engellemek için sünger ile rötuş yapınız. Süngeri suya bandırıp sıkarak hafif nemli kalmasını sağlayıp, pürüzsüz olması için son rötuşlarını yapın. Rötuşunu tamamladığınız tütsülüğünüzün kendi halinde havayla temas ederek yaklaşık 32 saat sonunda kuruması için bekleyin.

seramik palo santo tütsülük

5. BOYAMA 

Tütsü altlığınız kuruduktan sonra dilediğiniz gibi boyayın, boyası da 25 derece normal oda sıcaklığında yaklaşık 2-3 saatte kuruyacaktır. Boyama işleminize göre daha hızlı da kuruyabilir. Boyayı ne kadar çok suyla seyreltirseniz o kadar geç kuruyacaktır. İkinci katmanı sürmek isterseniz yine 2-3 saat beklemelisiniz.  

palo santo tütsülük seramik

6. VERNİKLEME 

Boyalarınız kuruduktan sonra fırça yardımı ile vernikleyiniz. Yaklaşık 5-6 saatte kuruyacaktır. Ürününüz kullanıma hazırdır.