Havada Kuruyan Seramik Hamurundan Yaprak Mumluk Nasıl Yapılır?

Son güncelleme: 2023-06-06 10:42:57

Havada kuruyan seramik hamurundan mumluk nasıl yapılır? Seramikle uğraşmanın stresinizi azaltmak, odaklanmaya yardım etmek, elleri ve bilekleri güçlendirmek gibi birçok yararı vardır. Bu bloğumuzda seramikle tanışmak için ilk adım olarak mumluk nasıl yapılır onu anlatacağız.

Havada Kuruyan Seramik Hamurundan Yaprak Mumluk Nasıl Yapılır?

Yaprak Mumluk Yapımı

Bu model için önerilen seramik kiti: Seramik Başlangıç Kiti


Kutu İçeriği:

1) 1 Adet 500 Gr Havada Kuruyan Seramik Hamuru 
2) 1 Adet Sentetik Uçlu Fırça 
3)  Seramik Modelaj Seti 5 Parça ve Sünger
4) 5 Renk Boya 
5) Parlatıcı Vernik
6) A4 Yaprak Model 
7) Merdane
8) 2 Adet Kalınlık Çıtası

Yardımcı Malzemeler:

- 1 Kase (su ve sünger için)
- 1 Çukur Kase 
- Yağlı Kağıt
- Streç Film
- Bıçak

Yapım Aşamaları:

1. YOĞURMA

Yağlı kağıdı masanıza yerleştirin ve hamuru paketinden çıkarın. Çıtaları yaprak kalıbının sığacağı şekilde aralayın. Hamurdan parçalar alıp, çıtaların kenarlarına yapıştırıp, çıtaları yağlı kağıda sabitleyin. Hamuru elinizde 1-2 dakika kadar yoğurup ince uzun ve çıtaların arasına gelecek şekilde yuvarlayın. Merdane yardımı ile çıtaların arasında hamuru açın. (Çıtalar aynı kalınlıkta hamur elde etmenizi sağlayacak) Çıtaların üstünde kalan hamur kalıntılarını ara ara modelaj yardımı ile sıyırın ki hamurlar merdaneye yapışıp, hamurun kalınlığını değiştirmesin. 

 SERAMİK YAPRAK MUMLUK

2. ŞEKİLLENDİRME


Çıtaları ayırın, yaprak kalıbını hamurun üstüne koyun ve bıçak yardımı ile şekli çıkarıp kalıbı kaldırın.

! Daha sonra tekrar kullanmak için, fazla hamuru birleştirip, ıslak bir beze sararak hava almayan bir poşette muhafaza edebilirsiniz.

SERAMİK MUMLUK

3. RÖTUŞ

Süngeri suya bandırıp sıkarak hafif nemli kalmasını sağlayıp, pürüzsüz olması için son rötuşlarını yapın.

SERAMİK MUMLUK

4. KURUTMA

Önceden streç filmle sarmış olduğunuz tabağın hafif çukur olmasına dikkat edin ki, içine yerleştireceğiniz yaprak hamur tabak şeklini alabilsin. Yaklaşık 32 saat kuruması için bekleyin. 

SERAMİK MUMLUK

5. BOYAMA

Kuruduktan sonra dilediğiniz gibi boyayabilirsiniz. Boyası da 25 derece normal oda sıcaklığında yaklaşık 2-3 saatte kuruyacaktır. Boyayı ne kadar çok suyla seyreltirseniz o kadar geç kuruyacaktır. İkinci katmanı sürmek isterseniz yine 2-3 saat beklemelisiniz.

SERAMİK MUMLUK

6. VERNİKLEME

Boyalarınız kuruduktan sonra fırça yardımı ile vernikleyiniz. Yaklaşık 5-6 saatte kuruyacaktır. Ürününüz kullanıma hazırdır. 

 SERAMİK MUMLUK